Seminaret afholdes fredag 24. marts kl. 14-16  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
DREAM logo
 

Kære læser

På vegne af DREAM og Finansministeriet vil jeg gerne inviterer dig til et seminar om MAKRO.

På seminaret vil Finansministeriet præsentere deres brug af MAKRO til beregning af finanseffekter i Økonomisk Redegørelse.

Modelgruppen fra DREAM vil fremlægge MAKROs marginalegenskaber.

Jeg glæder mig til at se dig. Online deltagelse vil også være mulig. Yderligere praktisk information ses nedenfor.
 
 
Med venlig hilsen
 
Foto af forskningschef Peter Stephensen
 
Peter Stephensen
Forskningschef
 

MAKRO inviterer til seminar

 
Seminaret afholdes 24. marts 2023
 
MAKRO og Finansministeriet inviterer til et seminar om modelles marginalegenskaber herunder beregning af finanseffekter.
 
Seminaret afholdes fredag den 24. marts klokken 14 til 16 på Landgreven 4, 1301 København K. Der vil være mulighed for online deltagelse.
 
Før præsentationerne byder vi på kaffe og kage (adgang fra klokken 13:45). Efter de to oplæg vil der være mulighed for at stille spørgsmål.
 
Tilmeld dig til seminaret

GrønREFORM præsenteret på konference

 
Præsentationsvideo af GrønREFORM
 
I januar blev blev to nye klimaøkonomiske værktøjer fremlagt på Christiansborg: GrønREFORM og Danmarks grønne BNP.

I denne forbindelse har Københavns Universitet produceret en video, som giver en introduktion til vores klima- og miljøøkonomiske model.
 
Se videoen

Det skal du også vide

 
Opdateret datagrundlag
Datagrundlaget til GrønREFORM samt oversigt over brancher og energiprodukter er blevet opdateret. Data kan frit hentes fra Danmarks Statistiks hjemmeside.
 
 
Stigende arbejdsstyrke trods demografisk modvind
Vi har opdateret og offentliggjort vores socioøkonomiske fremskrivning. På trods af færre i de nuværende erhvervsaktive aldre fremadrettet vurderes arbejdsstyrken at stige. Dette skyldes primært øget pensionsalder.
 
Befolknings- og indkomstudviklingen i danske kommuner
 

Befolkning og indkomst i danske kommuner

Det seneste nummer af Samfundsøkonomen er et temanummer om forholdet mellem by og land. DREAM har bidraget med en artikel, som beskriver en fremskrivning med SMILE.

Artiklen beskriver både den historiske og ventede fremtidige udvikling i kommunernes befolkningsstruktur og indkomstforhold.
 
Læs artiklen