Vi har også opdateret vores langsigtede økonomiske fremskrivning  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
DREAM logo
 

Kære læser

Jeg er glad for igen at sende dig vores nyhedsbrev.
 
En betaversion af Finansministeriets nye model MAKRO blev offentliggjort tidligere på året.
 
Indtil MAKRO er endeligt klar til brug, anvender vi fortsat den makroøkonomiske model DREAM til at evaluere økonomisk-politiske tiltag. DREAM er udkommet i opdateret modelversion. Vi sidder klar til at udføre analyser på modellen.
 
Til sommer lanceres GrønREFORM. Så kan vi ligeledes vurdere, hvordan den økonomiske udvikling forventes at påvirke klima og miljø.
 
Skal du have hjælp til at komme i gang med MAKRO - eller skal vi samarbejde om en analyse - så kan du blot besvare denne mail.
 
Med venlig hilsen
 
Foto af forskningschef Peter Stephensen
 
Peter Stephensen
Forskningschef
 

Betaversion af GrønREFORM

 
Status på GrønREFORM
 
En betaversion af GrønREFORM forventes færdig til sommer.

Vi satser på et åbent modelmiljø, hvor kommende brugere vil engagere sig i modeludviklingen.
 
Læs åbent brev fra GrønREFORM

Overholdbar finanspolitik

 
Primær offentlig saldo 2020-2080
 
Vores langsigtede økonomiske fremskrivning er opdateret. Overskud efter 2060 sikrer, at finanspolitikken vurderes overholdbar med 0,4 pct. af BNP.
 
Fremskrivningen dokumenteres i en rapport, som også indeholder et kapitel med sammenligning af holdbarhedsberegninger i Danmark.
 
Læs om baggrund for udvikling i saldoen

Det skal du også vide

 
MAKROs bestyrelse udtaler sig om betaversion
Bestyrelsen vurderer, at arbejdet med MAKRO har været meget vellykket og indstiller til, at betaversionen af modellen offentliggøres.
 
 
Opdateret fremskrivning af arbejdsmarkedstilknytning
Vores socioøkonomiske fremskrivning er opdateret med nyeste data, herunder den ventede effekt af tidlig pension. Derudover anvendes en revideret metode til fastlæggelse af erhvervsdeltagelsen for ældre.
 
Download MAKRO
 

Download MAKRO

Eksterne interessenter kan downloade MAKRO og udføre egne stødeksperimenter på modellen. Herved kan der opstå en faglig debat om modellens egenskaber.
 
Læs mere og download modellen